Prajitura Rumba



Blat:
6 albusuri
o cana zahar tos
3/4 cana faina
nuci, rahat ,stafide( cam 2 cani )
2 foi napolitana
Crema :
6 galbenusuri
3/4 cana zahar farin
un pachet unt


Blatul: Albusuri se bat spuma cu zaharul si putin sare ,se adauga faina ,rahatul,stafidele si nucile (trebuie sa fie maruntite ) si se amesteca usor .Se coace la 180 de grade dupa coacere se lasa la racit .
Crema : Galbenusurile cu zaharul se pun pe baie de aburi pana se ingroase ca o smantana .Se ia de pe foc si se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza .
Ansamblarea prajituri: se ia o foaie de napolitana se pune jumate din crema dupa blatul cealalta jumatate de crema si foaia de napolitana .Se da la rece presand-0 cu ceva greu ,se taie a doua zi .

11 comentarii:

Emily spunea...

super delicioasa prajitura! :*

Micul spunea...

Super faina si buna.Ti-a iesit perfect.
Te pup cu mult drag.

Dana Cristea spunea...

tare bine arata!!!!

Nela spunea...

Multumesc mult ,noua ne place tare mult !

adnia spunea...

pe langa faptul ca prajitura e extraordinara, ma atrag si pozele ca un magnet!

felis spunea...

Mmmmm ... cat de bine arata!... Trebuie sa o incerc si eu!... Te pup Nela!...

Nela spunea...

Adnia ma bucur mult ca iti place !
Felis sa stii ca merita prajitura sa o incerci este foarte ,foarte buna ! te pup

mandala spunea...

ce bine arata! poza foarte reusita!ce aparat foto ai?

Nela spunea...

Mandala ,pozele sunt facute cu un telefon :D

gabi spunea...

buna,am o problema,nu mi se ingroasa crema de galbenusuri cu zahar,cand o pun la bain marie vasul de deasupra trebuie sau nu sa atinga apa de dedesubt? si vasul de deasupra trebuie sa cuprinda cu totul pe celalalt,adik sa nu iasa aburi deloc pe langa?poate vi se par stupide intrebarile mele dar la mai multe prajituri am incercat si nu am reusit si nu vreau sa o dau in bara si acum.in altele se punea si lapte,poate de asta? va rog dak cineva poate sa-mi raspunda!multumesc anticipat!

Un dulce aromat spunea...

Buna Gabi ,important e ca vasul de deasupra sa nu atinga apa si sa ai rabdare pana se ingroasa! sa mesteci tot timpul in ea dar sa nu te astepti sa fie ca o bundica ,e ca o smantana iar in momentul in care pui untul si amesteci se ingroasa imediat si capata consistenta unei creme ;) .O seara frumoasa !

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
un dulce aromat © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger